Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pinocchios färgglada citrontårta

(1 kommentar)  
Pinocchios färgglada citrontårta Pinocchios färgglada citrontårta Pinocchios färgglada citrontårta Pinocchios färgglada citrontårta
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Variation på en älskad klassiker. Brukar ha en strykande åtgång även bland barnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och florsocker poröst. Rör ner äggulorna, en i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör i äggsmeten tillsammans med mjölken. Bred ut smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, med bakpapper.
  2. Maräng: Vispa äggvitor och socker till en fast massa. Bred ut den över kaksmeten. Strö på strössel.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen, 150 grader, tills kakan är torr, 30-40 min. Håll ett öga på den så att marängen inte blir för mörk. Marängen ska bara ha lite färg. Låt svalna.
  4. Fyllning: Dela kakan mitt itu. Vispa grädden. Rör ner lemon curd. Bred blandningen på den ena kakhalvan, lägg på bären och täck med den andra halvan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Monika46 1 april 2009

    Ljuvligt god, har ätit denna tårta med annat emellan, men detta var supergott med lemoncud i... 5: a i betyg

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.