Pinocchiotårta, Herrgårdstårta, Brittatårta – kärt barn har många namn och Pinocchiotårta är ett av dem på denna himmelska sommartårta gjord på maräng, hackad mandel, grädde och färska bär. Den här tårtan förgyller garanterat vilket kalas som helst i sommartid. En bra sak är också att bottnarna går utmärkt att baka i förväg och frysa in – perfekt när det är mycket att stå i inför kalaset. Prova också gärna andra smakkombinationer som att baka pincchiotårta choklad i maräng och kaka, eller om du vill ha en tårta som liknar en variant av pavlova – prova att bre din pinocchiotårta med lemoncurd. Vilket recept du än väljer kommer det att bli gudomligt gott!
Smörj ett smörgås-eller bakplåtspapper väl och lägg det i en långpanna, 30x40 cm. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna, en i taget, och rör en stund mellan varje. Blanda mjölet med bakpulve...
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt en äggula i taget under vispning. Tillsätt mjölken och rör om. Blanda vetemjöl och bakpulver, och blanda ner till en jämn smet. Bred ut smeten på ett smort bakp...
Vispa smör + strösocker poröst, tillsätt en äggula i taget. Tillsätt mjölken under omrörning. Rör sen ner vetemjöl + bakpulver, blandat! Klä två runda formar med bakplåtspapper och fördela smeten jämn...
Ugnstemperatur 150º Den här tårtan hör till de nyare som snabbt blivit populär och fått många namn, t ex Brittatårta, Pinocchiotårta. Till en större långpanna, ca 35x40 cm, gör 1 1/2 sats. Tårtan g...
Den här tårtan är väldigt bra att ta till vid större kalas, den brukar också bli mycket uppskattad av så väl stora som små. Tårtan på den här bilden är bakad av en botten som vi delat mitt itu. Vill...
Sätt ugnen på 175°C. Rör rumstempererat matfett tillsammans med socker vitt och poröst. Tillsätt gulorna en i sänder under fortsatt vispning. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, sikta ner mjöl...
Ugnen på 175 grader. Vispa smör och strösocker poröst. Tillsätt en äggula i taget under ständig vispning. Tillsätt mjölken och rör om. Blanda vetemjöl och bakpulver, blanda ner till en jämn sm...
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.