- Serverar: 10 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Fira med en härlig gräddtårta! Fyllningen mellan marängbottnarna består av physalisfrukter och grädde smaksatt med krossade polkagrisar.
Instruktioner
- Ugnen på 175 grader.
- Vispa smör och strösocker poröst. Tillsätt en äggula i taget under ständig vispning. Tillsätt mjölken och rör om.
- Blanda vetemjöl och bakpulver, blanda ner till en jämn smet. Bred ut smeten på ett smörjt bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm.
- Vispa äggvitor och 1 1/4 dl av strösockret i en ren bunke med rena vispar till ett hårt skum. Tillsätt resten av sockret och vispa till hårt skum.
- Bred marängen ovanpå kaksmeten och strö över mandelspån. Grädda kakan i mitten av ugnen, ca 30 minuter. Låt svalna på galler.
- Skär kakan på mitten. Ta loss den ena halvan från bakplåtspapperet med stekspade och lägg på ett tårtfat. Vispa grädden tjock med florsocker.
- Blanda ner krossade polkagrisar. Bred ut grädden på kakan. Dela physalisfrukterna och lägg dem ovanpå, och sedan andra halvan av kakan. Dekorera med kiwi och pudra över florsocker.
- Tips!
Dra samtidigt av bakplåtspappret under kakan, när du lägger den på fyllningen.
Publicerat den
13 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar