Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pinocchiotårta

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Fira med en härlig gräddtårta! Fyllningen mellan marängbottnarna består av physalisfrukter och grädde smaksatt med krossade polkagrisar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och strösocker poröst. Tillsätt en äggula i taget under ständig vispning. Tillsätt mjölken och rör om.
  3. Blanda vetemjöl och bakpulver, blanda ner till en jämn smet. Bred ut smeten på ett smörjt bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm.
  4. Vispa äggvitor och 1 1/4 dl av strösockret i en ren bunke med rena vispar till ett hårt skum. Tillsätt resten av sockret och vispa till hårt skum.
  5. Bred marängen ovanpå kaksmeten och strö över mandelspån. Grädda kakan i mitten av ugnen, ca 30 minuter. Låt svalna på galler.
  6. Skär kakan på mitten. Ta loss den ena halvan från bakplåtspapperet med stekspade och lägg på ett tårtfat. Vispa grädden tjock med florsocker.
  7. Blanda ner krossade polkagrisar. Bred ut grädden på kakan. Dela physalisfrukterna och lägg dem ovanpå, och sedan andra halvan av kakan. Dekorera med kiwi och pudra över florsocker.
  8. Tips! Dra samtidigt av bakplåtspappret under kakan, när du lägger den på fyllningen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.