Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pinocchiotårta med marängkrisp

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Så god och enkel att göra

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa smör + strösocker poröst, tillsätt en äggula i taget. Tillsätt mjölken under omrörning. Rör sen ner vetemjöl + bakpulver, blandat! Klä två runda formar med bakplåtspapper och fördela smeten jämnt i bägge formerna.
  2. Vispa äggvitorna tillsammans med hälften av sockret, vispa till hårt skum och tillsätt resten av sockret, vispa en stund till. Rör försiktigt ner rice crispies i marängsmeten. Bred ut marängsmeten ovanpå grunsmeten i de två formarna. Grädda ca 40 min 150 grader i nedre delen av ugnen. Låt tårtorna svalna innan du lägger ihop dom med färska bär och grädde!
  3. Går också att göra i långpanna

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • dabeemer 4 juni 2009

    kristinas 30-årsfest

  • miaapple 7 maj 2012

    Jättegod och supersnygg! Jag la jordgubbssylt o grädde mellan, och ett hav av gubbar på toppen (grädde under). Ngt sött kanske, när det är gubbsäsong kör jag riktiga jordgubbar i mellanlagret också. Såg tips på nätet om att pensla marängen i mellanlagret med choklad, det vore nog bra, marängen sjönk ihop ngt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.