Så god och enkel att göra
Instruktioner
- Vispa smör + strösocker poröst, tillsätt en äggula i taget. Tillsätt mjölken under omrörning. Rör sen ner vetemjöl + bakpulver, blandat! Klä två runda formar med bakplåtspapper och fördela smeten jämnt i bägge formerna.
- Vispa äggvitorna tillsammans med hälften av sockret, vispa till hårt skum och tillsätt resten av sockret, vispa en stund till. Rör försiktigt ner rice crispies i marängsmeten. Bred ut marängsmeten ovanpå grunsmeten i de två formarna. Grädda ca 40 min 150 grader i nedre delen av ugnen. Låt tårtorna svalna innan du lägger ihop dom med färska bär och grädde!
- Går också att göra i långpanna
Publicerat den
29 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
kristinas 30-årsfest
Jättegod och supersnygg! Jag la jordgubbssylt o grädde mellan, och ett hav av gubbar på toppen (grädde under). Ngt sött kanske, när det är gubbsäsong kör jag riktiga jordgubbar i mellanlagret också. Såg tips på nätet om att pensla marängen i mellanlagret med choklad, det vore nog bra, marängen sjönk ihop ngt.