Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pinocchiotårta med polkafyllning

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

God och lätt att göra....

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt en äggula i taget under vispning. Tillsätt mjölken och rör om. Blanda vetemjöl och bakpulver, och blanda ner till en jämn smet. Bred ut smeten på ett smort bakplåtspapper i en långpanna, ca 30*40 cm.
  2. Vispa äggvitor och 1 1/4 dl av strösockret i en ren bunke med rena vispar till ett hårt skum. Tillsätt resten av sockret och vispa till hårt skum. Bred marängen ovanpå kaksmeten och strö över mandelspån. Grädda kakan i mitten av ugnen, ca 30 minuter. Låt svalna på galler.
  3. Skär kakan på mitten. Ta loss den en halvan från bakplåtspapperet med en stekspade och lägg på ett tårtfat. Vispa grädden tjock med florsocker. Blanda ner krossade polkagrisar. Bred ut grädden på kakan. Dela physalisfrukterna och lägg dem ovanpå, och sedan andra halvan kakan. Dekorera med kiwi och pudra över florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.