Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Piri Piri Kyckling

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En mycket god rätt för er som gillar lite "hot" mat.

Ingredienser

Instruktioner

1. Värm upp ugnen till 225°. 2. Lägg kycklinglår, skalade, halverade lökar och tomater skurna i grova klyftor i en ugnsform. 3. Krydda allt med salt och svartpeppar. Sätt in formen i mitten av ugnen och stek i 35–40 minuter. 4. Rör under tiden ihop citron, olivolja och Piri Pirifint stötta i mortel . 5. Ös eller pensla kycklingen 3–4 gånger med såsen under stektiden. 6. Blanda i bönor avrunna och sköljda och vatten efter ca 20 minuter. 7. Prova om kycklingen är färdigstekt genom att sticka i den tjockaste delen på låret. Rinner köttsaften ur klar och fin är kycklingen färdig. 8. Servering: Ta ut ugnsformen. Lyft ur kycklinglåren. 9. Vänd ner bladspenaten bland grönsaker och skysås. Krydda med lite extra salt och svartpeppar samt låt kycklinglåren vila 4–5 minuter innan du serverar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • miramamman 15 april 2009

    Jag marinerade kyklingfileer i såsen några timmar, och grillade dem sen, det blev kanongott, lagom starkt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.