Instruktioner
1. Värm upp ugnen till 225°.
2. Lägg kycklinglår, skalade, halverade lökar och tomater skurna i grova klyftor i en ugnsform.
3. Krydda allt med salt och svartpeppar. Sätt in formen i mitten av ugnen och stek i 35–40 minuter.
4. Rör under tiden ihop citron, olivolja och Piri Pirifint stötta i mortel .
5. Ös eller pensla kycklingen 3–4 gånger med såsen under stektiden.
6. Blanda i bönor avrunna och sköljda och vatten efter ca 20 minuter.
7. Prova om kycklingen är färdigstekt genom att sticka i den tjockaste delen på låret. Rinner köttsaften ur klar och fin är kycklingen färdig.
8. Servering: Ta ut ugnsformen. Lyft ur kycklinglåren.
9. Vänd ner bladspenaten bland grönsaker och skysås. Krydda med lite extra salt och svartpeppar samt låt kycklinglåren vila 4–5 minuter innan du serverar.
Jag marinerade kyklingfileer i såsen några timmar, och grillade dem sen, det blev kanongott, lagom starkt.