Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Piripirisås

(1 kommentar)  
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Grundrecept till piripirisås, en stark sås lämplig att ha framme på bordet då middagsdeltagarna önskar olika hetta på sin mat..

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tag bort stjälkar samt kärna ur pepparfrukterna. Kör sedan samtliga ingredienser i matberedare till en slät massa. Värm kryddröran i en kastrull och låt koka i några minuter.
  2. Du kan reglera hettan i såsen genom att byta ut frukterna mot svagare respektive starkare pepparfrukter och/eller lämna kvar kärnorna i frukterna.
  3. Låt stå och mogna i en vecka innan användning, hållbar i veckor.

Kommentarer (1)

  • sandra87 23 oktober 2009

    Skulle vilja testa att göra den med naga jolokia och dorset naga :) ska dock testa din variant . Tackar :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.