Välj fyllning eller halvera den om du vill ha båda sorterna. En fyllning räcker till en hel sats pirogdeg. Det är enklast att göra halvmåneformade piroger. Men om du har olika fyllningar kan det vara bra att göra pirogerna olika för att lättare kunna skilja dem åt. Pirogerna går mycket bra att djupfrysa och sedan värma i ugn, mikrovågsugn eller i folie över glöd.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Enkelt och smidigt recept som gav mättande piroger men kanske lite för salt. minskar nog till hälften nästa gång, gick åt mer mjöl än receptet angav men kan ha varit för att jag byte ut vetemjölet mot rågsikt kanske? För övrigt gräddade jag på 200-225grader eftersom det inte fanns angivet. (ändra gärna på receptet så det står med.)
Blev jättegott. Tyckte också att det blev lite för salt. 1 1/2 tsk tar jag nästa gång. Jag bytte ut en del av vetemjölet med grovt rågmjöl och det blev jättebra.
Penslade även mina piroger med ett uppvispat ägg för att de skulle bli glansiga och gyllenbruna.
Penslade även mina piroger med ett uppvispat ägg för att de skulle bli glansiga och gyllenbruna.