Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Fick över lite kycklingfiléer från lördagsmiddagen så jag slängde ihop en röra och gjorde piroger till lunch, Slukades snabbt även av de små.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och blanda i mjölken. Värm till 37 grader. Häll lite av vätskan över jästen och rör tills jästen löst sig. I med resten av mjölkblandningen. Lägg i salt och det mesta av mjölet. Tänk på att om annat mjöl används så öka mjöl mängden något eftersom vetemjöl special drar till sig vätska mer än vanligt vetemjöl. Arbeta degen väl, gärna 5 minuter i maskin eller det dubbla för hand. Låt jäsa i 30 min under bakduk.
  2. Gör undertiden i ordning fyllningen: Strimla bacon och stek dem. Skär kyckling, salladslök och paprika fint och lägg i dem tillsammans med baconet. Häll i creme fraiche, kycklingfond och soja. Pressa i vitlöken och blanda ner kryddorna. Låt allt puttra en stund och smaka av.
  3. Tag upp degen på ett mjölat bakbord och knåda. Dela upp den i 15 lika stora delar och kavla ut den till en cirkel ca 15 cm i diametern. Lägg på ca 2 msk kycklingröra och lite av den rivna osten på ena halvan av cirkeln. Pensla på lite vatten utmed kanten och vik över den andra halvan över fyllningen så det blir en halvmåne. Tryck till med en gaffel så att det blir tät. Lägg pirogerna på en plåt och låt jäsa i 15 min. Pensla med upp vispat ägg. In i mitten av ugnen ca 13 minuter. Servera med sallad.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • ajohnsson 9 maj 2010

    Låter gott det ska jag prova någon dag

  • HemmaHosSofi 16 januari 2011

    Väldigt poppis här hemma! Såå goda, det tycker hela familjen.

  • Bryggbagarn 3 oktober 2011

    De här var riktigt goda! Hade med och värmde i mikron när vi var och campade. Barnen tyckte också att de var goda. Blev 15 st för mig också!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.