Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pirog med skinka, ägg och philadelphiaost

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Jag brukar göra en stor pirog av detta recept, men nu blev det mellanmålspiroger att stoppa i frysen. Det går åt lite mindre fyllning till många små, men maken brukar äta upp resten! ;-) Ett kanongott recept enligt min släkt. Vi tycker det förstås också då vi alltid väljer denna fyllning!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Jag brukar göra fyllningen först och ställer den i kylskåpet då jag gör pirogen.
  2. Skär skinkan i småbitar. Gör även det med ägget. Jag brukar ta ägget två gånger i äggskäraren. Lägg allt i en bunke. Blanda i de övriga ingredienserna till fyllningen.
  3. Blanda vetemjöl och salt till pirogen. Finfördela margarinet i mjölet. Vispa ägg, ättikssprit och vatten lite lätt. Rör ner detta i mjölblandningen och arbeta ihop till en deg.
  4. Till en stor pirog: kavla ut halva degen på ett bakpåtspapper direkt på plåten. Lägg på fyllningen. Kavla ut den andra på ett annat papper och lägg denna ovanpå den andra. Vik upp kanterna och tryck ihop med en gaffel. Grädda i ugnen ca 20-30 min i 225 grader.
  5. Till små: kavla ut en bit av degen, ganska tunt. Ta ut små rundlar med ett mått. Jag har köpt en vit innerkruka 10 cm, som jag även använder till tekakor! Lägg fyllning på halva och vik ihop. Tryck ihop kanterna med en gaffel. Grädda i ugnen ca 10 min i 225 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.