Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pirog som tilltugg

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Man bjuder kanske på en drink som inledning till middagen. Varför inte överraska med en varm pirog till som bjuds i vikt servett?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka äggen, fördela fisken i små bitar.
  2. Blanda ihop detta med ris och dill till fyllningen. Krydda.
  3. Kavla ut degplattorna mellan smörpapper. Ta ut rundlar på ca 12 cm med stort glas. Lägg en rågad matsked fyllning på ena halvan av rundlarna. Vik över den andra halvan, nyp ihop degkanten så pirogen blir halvmånformad.
  4. Lägg dem på vattensköljd plåt, pensla dem med uppvispat ägg. Grädda pirogerna 10 minuter i 250 grader. Bjud dem nygräddade i pappersservett.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.