Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pirogbröd

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Mycket bra grundrecept för pirogdeg.

Ingredienser

Instruktioner

Så här gör du: Smält smöret, tillsätt mjölken. Värm till 37 grader (fingervärme). Vispa slätt - smör, mjölk, jäst, salt och ägg. Arbeta ner mjölet så att det blir en slät och lätthanterlig deg. Låt den jäsa cirka 30 minuter under bakduk. Ta upp degen, dela den i två delar och kavla ut båda delarna till plattor om cirka 35 x 45 cm. Ta med runt mått ut "plättar", cirka 9 cm i diameter. Lägg på av valfri fyllning. Vik "plättarna" så att det blir halvmånar. Tryck till kanterna med gaffel. Låt jäsa ytterligare 30 minuter på bakplåtspapper på plåt. Pensla med vispat ägg och toppa med något som passar till innehållet i pirogen. Grädda pirogerna i 175 graders ugnsvärme cirka 12 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.