Bra och lättarbetad deg att fylla med vad man känner för.
Instruktioner
- Smält smöret och häll i mjölken. Låt bli fingervarmt. Smula ner jästen och häll i ägg och salt. Rör så att jästen löser sig och arbeta sedan in så mycket vetemjöl att degen är smidig men släpper bunken. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
- Ta upp degen på bakbordet. Kavla ut och ta ut mått på piroger. Lägg i en klick fyllning, pensla kanterna med ägg, vik ihop och tryck till kanterna med en gaffel.
- Lätt pirogerna på smord plåt att jäsa ca 20 minter. Pensla med ägg och grädda i 225 grader tills de blir bruna och läckra.
Publicerat den
30 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Denna deg var hur bra som helst, jättebra att jobba med, smakade grymt gott och sprack inte vid bakning.
Bakat piroger i dag med denna deg. Jättebra deg som inte läckte ut fyllningen. MVH / Eva