Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Piroger

 
  • Serverar: 15-25 portioner
Skriv ut

Magra

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en degbunke. Smält margarinet, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Häll det över jästen och rör om så att jästen löser sig.
  2. Tillsätt salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Strö över lite mjöl och jäs under bakduk 30 minuter.
  3. Förbered fyllningen: Skär kycklingfiléerna i tunna strimlor. Skölj och ansa purjolöken. Smält margarinet och fräs upp kycklingen och lök. Blanda samman kyckling, lök, ris, fraiche, kryddor och honung.
  4. Kavla ut degen och ta ut rundlar ca 9 cm respektive 14 cm beroende på om du vill ha stora eller små piroger. Lägg på 1-1 1/2 msk av fyllningen och vik ihop degen så att rundlarna blir halvcirkelformade. Tryck till kanterna med en gaffel.
  5. Lägg pirogerna på en bakpappersklädd plåt och jäs 10-15 minter. Pensla med ägg och grädda sedan i 200 grader i 10-15 minuter mitt i ugnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.