Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Piroger

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop ingredienserna till degen ordentligt och ställ in i kylen att vila 1 timme.
  2. Gör under tiden köttfärsfyllningen.
  3. Hacka löken, riv morötterna och strimla vitkålen. Fräs grönsakerna i smör och pressa i vitlöken. Tillsätt färsen och låt småputtra tills färsen blivit jämn och smått grynig.
  4. Smaka av med senap, salt, peppar, soja och fond.
  5. Sätt ugnen på 225°.
  6. Tag fram degen och kavla ut den tunnt. Tag ut runda mått på ca 15 cm i diameter. Pensla kanterna med ägg, lägg på lite fyllning på mitten och vik degen dubbel. Tryck till kanterna med en gaffel och pensla ovansidan.
  7. Grädda i ca 15 minuter i ugnen.
  8. Servera med en god sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • dforslund 22 november 2009

    Frasiga och goda piroger, hade lite annan fyllning, men mums va gott. Kommer absolut att göra dem igen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.