Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Piroger med kantarellfyllning

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Skogens guld... Blir 8 st piroger.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ljumma mjölken till 37º och lös upp jästen däri. Tillsätt olja, socker, salt och vetemjöl och arbeta degen väl i 10 minuter. Använd gärna en matberedare.
  2. Jäs övertäckt i 30 minuter.
  3. Gör under tiden fyllningen så den hinner svalna lite. Stek svampen utan smör tills vätskan kokat bort. Tillsätt smör och lök och stek tills svampen fått lite färg. Krydda med salt och peppar. Smaka av och blanda ner persiljan. Låt svalna.
  4. Ta upp degen på mjölat underlag och knåda några tag. Dela den i åtta delar och rulla runda bollar som kavlas ut till runda, tunna plattor.
  5. Lägg svampfyllningen på ena halvan men var noga med att spara ett par cm som kant. Strö över lite riven ost. Vik ihop till en halvmåne, tryck ihop kanten väl med en gaffel och pensla med uppvispat ägg.
  6. Grädda på bakpappersklädd plåt i nedre delen av ugnen, 225º, ca 12 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • BIRGITTAN 18 juli 2014

    Jättegod! Jag böt ut svampen mot rökt lax, men är övertygad om att pirogerna är lika goda med svamp. Bra matsäck, kan ätas med en servett runt pirogen. BIRGITTAN

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.