- Serverar: 8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Dessa piroger gjorde min mamma till påsk
Instruktioner
- Häll upp mjölet, saltet i bunke. Smält margarinet häll i mjölken och 1 ägg, värm upp till 37 grader, häll detta över mjölblandningen. Arbeta ihop en deg. Låt degen jäsa 20 minuter. Gör fyllningen under tiden.
- Stek köttfärsen, löken. Blanda ned tomatpurén när färs/lök är brynt. Krydda efter tycke och smak. Blanda ned de kokta äggen samt riset.
- Baka nu ut degen, dela den i ca 20 bitar. Kavla ut varje del till ca ½ -1 cm tjocklek. Lägg fyllning på varje "kaka" vik ihop ett knyte med skarven nedåt på plåten. Låt pirogerna jäsa 20 minuter under bakduk. Pensla dem med uppvispat ägg. Grädda i 10-15 minuter i 225 grader.
- Servera en god grönsallad till. Mycket bra picnicmat då de även kan ätas kalla .
Publicerat den
5 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
För degen står det 1,5 dl mjöl och sedan 5,5 dl vetemjöl. Innebär det alltså 7 dl vetemjöl eller är det nåt annat mjöl som menas för 1,5 dl?
Hej gjorde dessa goda piroger idag till mina barn kom från skolan ,de försvann allihop. Tack för ett härligt pirog recept. Ha det bra Veronica
Det står 1,5 dl mjölk inte mjöl :-)