Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Piroger med köttfärs

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En god pirog till utflykt eller som matsäck på resa. Passar även på buffébordet. Måste provas då många andra piroger enligt mitt tycke innehåller för mycket deg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen och lös upp den i lite degvätska. Blanda i alla ingredienser till degen och låt jäsa 30 min. Dela degen i två delar och kavla ut tunt. Ta ut rundlar (16 st) 15 cm diameter.
  2. Bryn köttfärsen i smör, tillsätt purjolök och fräs lite till. Tillsätt kryddor och tomatpuré och fräs ett kort tag. Därefter tillsätts buljong och soja och får koka 10-15 minuter tills all vätska kokat in.
  3. Lite avsvalnad färs, ca 1 msk fördelas i varje pirog. Vik ihop med skarven upp (som minicalzone) och lägg på plåt. Jäs pirogerna 20 minuter.
  4. Gräddas 15 min 200-225°C i mitten av ugnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.