Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Piroger med kryddig grönsaksfräs

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Enkelt och gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pirogdeg: Koka potatisen och pressa den och låt den sen kallna. Blanda mjölet med salt och bakpulver i en skål. Lägg i potatisen och margarinet och arbeta ihop till en deg.
  2. Grönsaksfräs: Skala lök och morötter. Finhacka löken, grovriv morötterna. Finstimla vitkålen. Brynfettet i en gryta och fräs lök och morötter. Lägg i vitkål, pressad vitlök, kryddor och tillsätt vatten. Koka under lock på svag värme i ca 5-10 minuter. Grönsakerna ska vara nätt och jämnt mjuka och vattnet ska ha kokat in. Tillsätt senapm och smaka av med salt och peppar. Låt kallna
  3. Dela degen mitt itu och kavla varje del till en stor kaka, ca 30-40 cm och skär den i 10-12 rutor. Lägg 1 msk fyllning på varje ruta. Spara en liten kant. Pensla kanterna med vatten, vik ihop och tryck till degkanterna med en gaffel. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen 225 grader i ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.