Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Piroger med lammfärs- och spenatfyllning

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Baka dubbel sats och spara några piroger i frysen. Det är bra picknickmat, barn tycker om dem och en pirog kan lätt tas med och värma till lunchen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull, rör i mjölk och ljumma. Vispa i kesellan och dra kastrullen av plattan, se till att vätskan är 37 grader. Rör ut jästen i vätskan, vispa i salt och ägg och arbeta sedan in mjölet, lite i taget. Låt degen jäsa medan fyllningen görs iordning.
  2. Skala och hacka lök och vitlök och skär spenaten i bitar. Fräs grönsakerna mjuka i oljan. Lägg i färsen och steka tillsammans med grovt riven potatis. Stek under omrörning några minuter, späd med lite vatten och låt fyllningen puttra 5 minuter under lock. Krydda med salt och peppar. Låt fyllningen svalna och klicka i mager kesella.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Dela degen i 10 bitar, rulla till bullar och kavla ut till rundlar. Lägg fyllningen på mitten i en sträng, vik upp degen över och nyp ihop ordentligt över fyllningen. Forma degkanterna så att det ser ut som en snodd sträng. Låt jäsa på bakplåtspapper ca 15 minuter.
  5. Pensla med vispat ägg och grädda mitt i ugnen 25-30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.