Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pistage- och lavendelbiscotti

 
  • Serverar: 20-30 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Vi är många som drömmar oss tillbaka till somrar vid Medelhavet. Här en biscotti med pistage och lavendel som tar oss nästan ända dit.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°C. Rör smör och socker poröst i matberedare. Tillsätt ägg och nötter. Mixa sedan i mjöl, bakpulver och lavendel och kör tills det precis är blandat. Dela degen i två, forma till cirka 30 centimeter längder och lägg på papprad plåt. Strö över lite extra lavendel om du vill och pressa in lätt i degen. Grädda cirka 15 minuter, ta ut och skär 2-3 centimeter breda bitar lite på snedden. Sära något på bitarna och grädda sedan ytterligare cirka 10 minuter. Ta ut och låt svalna på plåten. Förvaras i burk när de svalnat helt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.