Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pistageglass

 
Skriv ut

Glass i stora lass!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda nötter, mjölk och grädde. Koka i 5 minuter. Vispa gulorna med socker och vaniljsocker. Sila den kokande mjölken och häll den som ett smalt band i äggskummet. Vispa. Häll allt tillbaka i kastrullen och värm försiktig upp blandningen under omrörning till kokpunkten. Se upp så det inte skär sig. Lyft kastrullen av elden så fort den första bubblan syns. Fortsätt att röra tills blandningen svalnat.
  2. Tillsätt mandelarom, rosenvatten och ev. karamellfärg. Häll i glassmaskin. Det går också bra att hälla blandningen direkt i en frysform men då måste man röra om i den ca 4 gånger tills den tjocknat i frysen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.