Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pistageknappar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Kom på dessa kakorna då jag inte fick tag i pekannötter. De blev jättegoda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka pistagemandlarna grovt. Blanda mjöl, muscovadsocker, smör, vaniljsocker och de hackade pistagemandlarna i en skål.
  2. Arbeta samman ingredienserna med en träslev eller med krokarna i elvispen till en mjuk deg.
  3. Mjöla händerna och forma 40 valnötsstora bollar av degen. Tryck försiktigt ner en hasselnöt i varje kaka. Lägg kakorna på bakpappersklädda plåtar.
  4. Grädda kakorna mitt i ugnen 10-12 minuter eller tills de är gyllende med lätt bruna kanter.
  5. Låt kakorna vila på plåten ett par minuter. Lägg sedan över dem på ett galler för att svalna helt.

Kommentarer (1)

  • eken21 1 september 2010

    vet du möjligen hur man gör pistagelängd ?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.