Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pistagekola

 
  • Serverar: 60 portioner
Skriv ut

Goda är de!!!

Ingredienser

Instruktioner

Häll ner nötterna i kokande vatten ca 1/2 min. Skölj dem sedan i kallt vatten och skala dem. Blanda alla ingredienser, förutom nötterna, i en vid tjockbottnad kastrull. Koka smeten tills den börjar tjockna, ca 35 min. Rör om då och då. Kontrollera om kolan är klar genom att göra "kulprovet". (Häll några droppar av kolasmeten i kallt vatten och rulla till en halvhård kula.) Blanda nötterna i smeten. Häll upp på en plåt täckt med bakplåtspapper. Låt svalna och skär ett rutmönster innan kolasmeten stelnat helt. Skär eller klipp kolan i bitar. Linda in dem i plastfolie eller smörpapper. Förvara kolorna svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.