Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pistasch- och chokladrullar

 
Skriv ut

Kombinationen pistaschmandlar och rosenvatten ger dessa små frasiga rullar en lätt orientalisk touche.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ger 20 stycken
  2. Tips: Så fort man tar upp filodeg ur förpackningen börjar den torka. Täck med en ren kökshandduk för att hålla dem mjuka. Rosenvatten hittar ni lättast i en affär som handhar utländska matvaror eller i en välsorterad livsmedelsaffär.
  3. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj 2 bakplåtar. Lägg de torra ingredienserna till fyllningen i en skål tillsammans med socker, rosenvatten och choklad och blanda väl. Dela varje degark en gång på längden. Trava degremsorna på varandra och täck med en kökshandduk.
  4. Pensla det översta degarket med lite smält smör. Lägg en tesked fyllning på ena kortsidan. Vik in långsidorna mot mot mitten så att de täcker fyllningen en aning. Rulla ihop med början från kortsidan med fyllningen. Lägg rullen med skarven nedåt på en smord plåt.
  5. Upprepa proceduren med resten av degarken och fyllningen och pensla sedan ovanpå rullarna med smält smör. Grädda i ugnen i 20 minuter eller tills rullarna är spröda och har fått lite färg. Pudra dem med lite siktat florsocker och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.