Denna läckra kaka med både citron och pistaschmandel är ett annorlunda bakverk som pryder alla fikabord. Så varför inte bjuda familjen på en delikat smakupplevelse?
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Hacka pistaschmandlarna till ett fint pulver i en matberedare med kniven isatt eller mal dem i en mandelkvarn.
- Smält smöret och ställ det åt sidan. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Blanda mjöl, bakpulver och salt i en separat bunke. Blanda ner mjölblandningen i äggsmeten.
- Tillsätt citronsaft och citronskal i smeten. Blanda till sist ner det smälta smöret och rör så att allt precis blandas. Häll över hälften av smeten i en liten skål och tillsätt pistaschpulvret.
- Smörj en form, cirka 1 liter. Häll först ner den ena smeten och sedan den andra i formen. Rör försiktigt med en gaffel. Smetarna ska inte blandas alltför mycket, utan dra bara ett par tag med gaffeln.
- Grädda kakan cirka 40 minuter. Låt den svalna något innan du skär i den.
Publicerat den
3 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar