Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pistasch- och citronkaka

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Denna läckra kaka med både citron och pistaschmandel är ett annorlunda bakverk som pryder alla fikabord. Så varför inte bjuda familjen på en delikat smakupplevelse?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka pistaschmandlarna till ett fint pulver i en matberedare med kniven isatt eller mal dem i en mandelkvarn.
  2. Smält smöret och ställ det åt sidan. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en separat bunke. Blanda ner mjölblandningen i äggsmeten.
  4. Tillsätt citronsaft och citronskal i smeten. Blanda till sist ner det smälta smöret och rör så att allt precis blandas. Häll över hälften av smeten i en liten skål och tillsätt pistaschpulvret.
  5. Smörj en form, cirka 1 liter. Häll först ner den ena smeten och sedan den andra i formen. Rör försiktigt med en gaffel. Smetarna ska inte blandas alltför mycket, utan dra bara ett par tag med gaffeln.
  6. Grädda kakan cirka 40 minuter. Låt den svalna något innan du skär i den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.