Kanske man kan diskutera stavningen på pistage/pistasch, men smaken är odiskutabel!!! Ur Allers nr 12/11.
Instruktioner
- Värm mjölken till 37°. Smula jästen i en bunke och rör ut den med mjölken. Tillsätt salt, socker, ägg och mjöl och rör ihop till en deg. Skär smöret i kuber och arbeta in dem, en i taget. Arbeta degen smidig. Den ska släppa från bunkens kanter.
- Täck bunken med plastfolie och låt jäsa 45 minuter.
- Blanda ihop smör, socker och vaniljsocker till fyllningen. Sätt ugnen på 250°.
- Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda den och kavla ut till en rektangel. Bred ut fyllningen över degplattan med smörkniv. Rulla ihop degen från långsidan och skär i cm-tjocka bitar och lägg i bullformar. Låt jäsa ca 20 minuter.
- Hacka pistaschmandeln. Pensla bullarna med ägg och strö över pistaschmandel och muscovadosocker. Grädda ytterligare 7-8 minuter.
Publicerat den
17 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar