Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pistaschäppelkaka

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Rekommenderas varmt. Servera med vispad grädde, vaniljsås eller glass.

Ingredienser

Instruktioner

Ugn: 200-225 grader. Riv äpplena och bre ut i en avlång ugnssäker form. Droppa ev över calvados. Hacka pistaschmandel och bittermandel i matberedaren med stålkniven monterad. Eller riv på mandelkvarn. Tillsätt smör, socker och blanda till en jämn smet. Blanda ner ströbröd och mjöl. Bred massan över de rivna äpplena och grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.