Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pistaschnötsparfait

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Jag läser ofta en massa smaskiga glassrecept i olika tidningar och böcker men kan inte laga dem. Jag är nämligen en av alla som inte äger en glassmaskin. Men vilken tur, det är faktiskt fullt möjligt att göra en len och krämig parfait utan specialutrustning. Den här har en spännande smak av pistaschnötter och rosenvatten. Får du inte tag på rosenvatten är den god ändå. /Caroline Hofberg Receptet kommer från boken Marocko på ett fat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Parfait: Mixa nötterna fint i en matberedare.
  2. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa äggvitorna tillsammans med strösockret till ett vitt och fast skum. Vispa grädden.
  3. Blanda pistaschnötterna med äggulesmeten. Tillsätt karamellfärg och eventuellt rosenvatten. Blanda i grädden och vänd till sist ner äggvitorna.
  4. Häll smeten i en form, cirka 1 ½ liter. Täck formen och frys minst 4 timmar.
  5. Ta ut parfaiten i god tid före servering och stjälp upp den på ett vackert fat.
  6. Tips! Jag brukar först klä formen med plastfolie, då är det enkelt att lyfta upp parfaiten och man slipper allt krångel med att skölja formen i hett vatten för att parfaiten ska lossna.
  7. Servara gärna parfaiten med färska hallon eller jordgubbar på sommaren, på vintern är det gott med tinade och värmda bär.

Kommentarer (1)

  • Nosidodi 6 juli 2013

    Provat och det smakar supergott! Tack för receptet :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.