Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pistaschpralin

(1 kommentar)  
Skriv ut

Gott till jul godisbordet eller varför inte som godbit till kaffet efter maten. Blir 15-20 bitar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mandelmassa med pistaschmandel och mandellikör i en skål. Smält smör och vit choklad i bitar i en djup tallrik i mikron, 1–2 minuter på full effekt, eller över kokande vattenbad. Blanda i mandelmasseblandningen. Ställ skålen i kylen för att stelna.
  2. Forma massan till runda kulor som rullas i florsocker. Forma om dem till fyrkanter och lägg dem på en tallrik. Ställ in i kylen för att stelna. Låt dem stå i rumstemperatur en stund innan de ska doppas i choklad, annars kan de chocka chokladen så att den blir grå. Hacka den mörka chokladen och smält hälften i en skål i mikron. Rör om och tillsätt resten av chokladen, rör om. Doppa ner mandelfyrkanterna med hjälp av en gaffel och låt dem sedan rinna av på ett galler. Dekorera med pistaschmandel. Låt stå svalt för att stelna.

Kommentarer (1)

  • Maja75 22 december 2008

    Mycket goda! Jag fick 15 stycken, och hade svårt att få till dem till fina fyrkanter (degen ville gärna spricka), så jag gjorde runda bollar istället. Använde Amarettolikör. Ett riktigt bra recept! Undrar lite huruvida det är 30 g skalad eller oskalad pistagemandel som gäller.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.