En matig och mättande picknickklämma som fungerar med en raf olika grönsakskombinationer- ta vad du har hemma.
Obs. Den är ganska stark.
Instruktioner
- Skala och skär potatis och morot i tärningar, skär auberginen i tärningar. Koka grönsakerna under lock i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Häll av.
- Dela och kärna ur paprikan, grilla paprikahalvorna med skalsidan ner i en grillpanna på hög värme tills skalet börjar bli svart och bubblor bildas.
Ta upp dem och lägg i en plast påse. Knyt ihop och låt ligga ca 10 minuter.
- Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken, skala och hacka löken. Dela tomaterna.
Fräs chili, vitlök, lök, garam masala, senapsfrön och kummin i 2 msk olja i en stor stekpanna tills de är mjuka, ca 5 minuter.
Tillsätt kokosmjölk, tomater, potatis, morötter och aubergine och låt småkoka ytterligare 10 minuter.
- Dra av skalet på paprikan, skär den i bitar och blanda ner.
Rör ner limejuicen och krydda med ½ tsk salt.
Fyll pitabröden med grönsaksblandningen och toppa med hackad koriander eller persilja.
Publicerat den
14 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar