Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pitabröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Dela jästen i en bunke. Rör ut den med det fingervarma vattnet. Tillsätt salt, nästan allt vetemjöl. Spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta degen tills den blir smidig och släpper bunken. Jäs under bakduk 1 tim. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den. Rulla ut till en längd och dela den i åtta bitar. Rulla till runda bullar.Kavla ut till tunna runda kakor (ca 1/2 cm) Värm en plåt i ugnen. Lägg kakorna på het plåt och grädda i 275°mitt i ugnen i 2-3 min.Låt pitabröden kallna under bakduk. Skär en skåra i bröden och fyll dem.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Josses 15 januari 2011

    Gjorde dessa igår men naturligtvis så misslyckades jag! Några jäste upp och några inte men jag ska prova att göra dem en gång till. Jag använde vetemjöl special i stället för vanligt vetemjöl. Fick för mig att jag skulle vara lite nyttig om det var det som gjorde att det gick på tok? De var goda och som sagt jag ska göra om dem någon fler gång för det var ju ett så enkelt recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.