Ett underbart bröd som tillsammans med olika köttfyllningar blir en ren njutning.
Instruktioner
- 1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet. Rör också i olja och salt.
- 2. Arbeta in mjölet. Spar någon dl till utbakningen. Arbeta kraftigt och länge till en riktigt slät och seg deg.
- 3. Jäs övertäckt till knappt dubbel storlek i minst 40 minuter.
- 4. Ta upp degen på mjölat bakbord.Dela degen i 8 ämnen. Knåda inte degen. Kavla bara på en sida. Obs! detta är jätteviktigt, annars sväller inte bröden upp. Kavla till kaffefatsstora rundlar. Vänd brödet och lägg det med den kavlade sidan nedåt på smorda plåtar. Jäs utan bakduk i 30-40 minuter. Bröden ska ha börjat svälla ordentligt, även i mitten. Kolla att ytan reser sig snabbt efter ett lätt tryck med pekfingret.
- 5. Värm ugnen till 275 grader.
- 6. Grädda bröden i 7-8 minuter. De ska pösa upp som bollar,
Publicerat den
17 oktober 2007
Liknande recept
Skriv kommentar