Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pitabröd

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 18 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Tar lite tid att göra men väl värda mödan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda 1 dl vatten med jästen och socker i en skål, låt blandningen vila ca 10 min.
  2. Arbeta ihop mjölet, jästblandningen, saltet och resten av vattnet till en smidig deg.
  3. Täck degen och låt stå dragfritt en timme. Knåda degen väl och dela den i 18 delar,knådas till bullar, kavla ut dessa till runda plattor 3-4 mm tjocka,lägg dom på mjöl för att jäsa.Täck med handduk och låt vila i 30 min.
  4. Vänd bröden och grädda i 250 grader i ca 5-6 min (Värm en plåt och lägg bröden på den när de ska gräddas, detta är viktigt för att de ska resa sig.)

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Selle1 25 augusti 2008

    Ska man ha nått bakpapper på plåten till pitabröden?

  • mili 26 augusti 2008

    Ja bakplåtspapper behövs när piabröden ska gräddas. Mvh Mili

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.