- Serverar: 18 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Tar lite tid att göra men väl värda mödan.
Instruktioner
- Blanda 1 dl vatten med jästen och socker i en skål, låt blandningen vila ca 10 min.
- Arbeta ihop mjölet, jästblandningen, saltet och resten av vattnet till en smidig deg.
- Täck degen och låt stå dragfritt en timme.
Knåda degen väl och dela den i 18 delar,knådas till bullar, kavla ut dessa till runda plattor 3-4 mm tjocka,lägg dom på mjöl för att jäsa.Täck med handduk och låt vila i 30 min.
- Vänd bröden och grädda i 250 grader i ca 5-6 min
(Värm en plåt och lägg bröden på den när de ska gräddas, detta är viktigt för att de ska resa sig.)
Publicerat den
24 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ska man ha nått bakpapper på plåten till pitabröden?
Ja bakplåtspapper behövs när piabröden ska gräddas. Mvh Mili