Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pitabröd

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Pita är ett arabiskt bröd som bl.a. serveras till kebab och falafel. Under gräddningen pöser degen upp och bildar en ficka som du sedan fyller med det du tycker bäst om.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och häll det över jästen. Rör tills jästen löst sig.
  2. Tillsätt salt och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen tills den släpper bunkens kant.
  3. Låt degen jäsa övertäckt 1 timma på en rumsvarm och dragfri plats. Sätt ugnen på 275 grader.
  4. Knåda degen och dela den i två lika stora delar. Rulla ut varje del till en längd, som i sin tur skärs i åtta lika stora bitar.
  5. Värm en bakplåt utan matfett eller bakplåtspapper i ugnen tills den är riktigt het.
  6. Kavla ut degbitarna till runda, platta kakor. Lägg så många det får plats på den heta plåten.
  7. Grädda bröden mitt i ugnen tills de fått lite färg och en kluftbubbla syns, 2-3 minuter. Låt dem svalna under bakduk. Skär sedan en ficka längs med varje bröd.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • Dara 11 mars 2008

    Jag har bakat arabiskt bröd i snart 20 år , det finns inget godare än detta , men man måste frysa dom direkt och sen värma i micro eller ugn för dom är godast nygräddade .Toppengott

  • jezz85 5 april 2008

    Otroligt gott att äta tillsammans med Sish, arabisk bondsallad och ris eller bulgur..

  • tina62 12 april 2008

    Toppenbra recept, provade att göra med grahamsmjöl på den andra halvan jäst och de gick också bra. Tack för ännu ett toppenrecept.

  • kve62 28 mars 2010

    så gott hade glömt hur goda dom är

  • gustavanton 29 januari 2011

    jättegott bröd och mycket enkelt att baka

  • axel_andresen 14 januari 2014

    Enkelt recept! Även för oss ovana i köket. Lyckat resultat på första gången :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.