Gott med fyllning och kanonbra till utflykter eller picknick.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke och värm vattnet fingervarmt. Häll vätskan över jästen och rör om till det är helt löst.
- Tillsätt olja, salt och hälften av mjölet och arbeta ihop. Tillsätt resten av mjölet i omgångar men spara lite till utbakningen. Arbeta degen vidare i ytterligare 10 minuter för hand eller något kortare i maskin. Låt degen sedan jäsa under bakduk i 30 minuter.
- Ta upp degen och knåda den extra mycket. Rulla ut till en längd och dela den i 10 - 12 delar. Forma till runda bullar och låt dessa vila ytterligare 10 minuter innan de kavlas ut till runda kakor. Här bör det vara mycket mjöl undertill!
- Lägg de försiktigt på bakplåtspappersklädda plåtar och grädda i 275 grader i 6 - 8 minuter till de svällt och fått en gyllenbrun färg.
- Låt dem svalna på galler under bakduk och skär dem sedan från sidan. Fyll med massa gott och njut!
Publicerat den
16 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack för ett jättebra recept o jättegoda pitabröd
Supergoda pitabröd! Tack tack!