Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pitasnacks till festen

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

ett par aptitretande pitabitar med lyxigt pålägg blir ett festligt inslag på en improviserad buffé. De är små men oemotståndliga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva pepperonin. Skiva 2/3 av oliverna och hacka resten.
  2. Skölj tomaterna, kärna ur dem och tärna fruktköttet. Skala och tärna löken. Sttrimla skinkan. Skär mozzarellan i skivor.
  3. Värm ugnen till 225 grader. Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Skär de små bröden i fjärdedelar och de stora i åttondelar. Dela bitarna på tvären i två delar och lägg dem med snittytan nedåt på plåten. Bred salsasås på 8 av bitarna. Fördela olivskivorna och pepperonin på såsen. Strö sedan över 2/3 av pizzaosten.
  4. Blanda tomat, lök, oregano, olja, salt och peppar i en skål. Skeda hälften av blandningen över 4 pitabitar, strö sedan över de hackade oliverna och lägg på mozzarellaosten.
  5. Lägg resten av tomatblandningen på de resterande bröden, lägg på skinkan och strö över pizzaosten. Gratinera 12-15 minuter tills osten har smält.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.