ett par aptitretande pitabitar med lyxigt pålägg blir ett festligt inslag på en improviserad buffé. De är små men oemotståndliga.
Instruktioner
- Skiva pepperonin. Skiva 2/3 av oliverna och hacka resten.
- Skölj tomaterna, kärna ur dem och tärna fruktköttet. Skala och tärna löken. Sttrimla skinkan. Skär mozzarellan i skivor.
- Värm ugnen till 225 grader. Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Skär de små bröden i fjärdedelar och de stora i åttondelar. Dela bitarna på tvären i två delar och lägg dem med snittytan nedåt på plåten. Bred salsasås på 8 av bitarna. Fördela olivskivorna och pepperonin på såsen. Strö sedan över 2/3 av pizzaosten.
- Blanda tomat, lök, oregano, olja, salt och peppar i en skål. Skeda hälften av blandningen över 4 pitabitar, strö sedan över de hackade oliverna och lägg på mozzarellaosten.
- Lägg resten av tomatblandningen på de resterande bröden, lägg på skinkan och strö över pizzaosten. Gratinera 12-15 minuter tills osten har smält.
Publicerat den
14 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar