Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pite Johans chokladtårta från Oaxen

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 dag
Skriv ut

Chokladtårta som kommer från restaurang Oaxen. Tårtan är glutenfri och kan även göras till en LCHF-variant.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt på ugnen, 175 grader. Smält smör, choklad och socker/sötning i en kastrull på svag värme. Dela ägg i gulor och vitor. Rör i gulorna en i taget i chokladsmeten. Vispa vitorna till en fast skum och blanda sedan ner i smeten. Bred ut hälften av smeten i en smord och bröad springform. Grädda i 25 minuter. Ta ut kakan och låt svalna. Häll resten av smeten och ställ i kylen ca ett dygn. Servera med glass, grädde, kolasås, bär eller/och nötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.