Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pitekaka

Pitekakan är en underbar kaka som tar vilken fikastund som helst till helt nya nivåer. Den har det mesta man kan önska av en kaka – saftig botten, delikat smak och en knäckig topping som vanligtvis är gjord på havregryn, kakao och smör. Det går även bra att istället för kakao i knäcktoppen använda kanel. En pitekaka med äpple smakar särskilt bra tillsammans med kanel.Pitekaka går dessutom perfekt att göra helt glutenfri. Pitekaka bakas med fördel i långpanna vilket passar perfekt om det är många gäster vid fikastunden. Dessutom är det tacksamt att kunna frysa in till andra tillfällen när gästerna står i dörren.


Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i smält margarin och mjölk (jag brukar blanda dessa innan för att marg. inte ska vara så hett). Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten. Häll...

1

Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ihop smeten. Häll smeten i klädd långpanna. Smält smöret för fyllningen och blanda i resten av ingredienserna. Låt det koka...

20 min
40

Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop alla ingredienserna till smeten. Smörj en plåt och bred ut smeten. Smält smöret till fyllningen och blanda i övriga ingredienser. Klicka ut den på smeten och g...

30 min
30

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ihop ägg, socker och mjölk. Rör ner mjölblandningen och det smälta smöret. Fördela smeten i en smord långpanna. Rör ihop toppingen. Fördela på de...

20

Vispa ägg och socker och häll sedan i mjölken och det smälta margarinet. Blanda de torra ingredienserna med varandra och rör sedan ner i smeten. Bre ut smeten i en smörad ugnspanna och strö över...

40 min

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.