En robust husman som är älskad i Sverige, särskilt de norra delarna.
Instruktioner
- Skölj, skala och mal den råa potatisen. Pressa den kokta potatisen och blanda samman med den råa. Lägg potatisblandningen i en sikt och låt rinna av. Pressa ut så mycket vatten som möjligt. Man kan också använda bakdukar och vrida ur vätskan.
- Blanda potatisen med vetemjöl till en fast deg. Smaksätt med salt. Forma degen till rätt stora bullar. Skölj händerna i kallt vatten så går det lättare.
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull. Koka bullarna i 40-50 minuter. Ta sedan upp bullarna med hålslev.
- Hetta upp en stekpanna och knaperstek bacon eller värm upp den rökta korven.
- Servera med lingon och smör som läggs i en "brunn" i den heta palten, samt köttet.
Publicerat den
30 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Utan kornmjöl, ingen pitepalt