Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pitepalt

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En robust husman som är älskad i Sverige, särskilt de norra delarna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj, skala och mal den råa potatisen. Pressa den kokta potatisen och blanda samman med den råa. Lägg potatisblandningen i en sikt och låt rinna av. Pressa ut så mycket vatten som möjligt. Man kan också använda bakdukar och vrida ur vätskan.
  2. Blanda potatisen med vetemjöl till en fast deg. Smaksätt med salt. Forma degen till rätt stora bullar. Skölj händerna i kallt vatten så går det lättare.
  3. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull. Koka bullarna i 40-50 minuter. Ta sedan upp bullarna med hålslev.
  4. Hetta upp en stekpanna och knaperstek bacon eller värm upp den rökta korven.
  5. Servera med lingon och smör som läggs i en "brunn" i den heta palten, samt köttet.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • SGB 27 december 2009

    Utan kornmjöl, ingen pitepalt

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.