- Serverar: 15 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Den här rätten är mycket älskad av hela min familj (även dom små barnbarnen)
Instruktioner
- Skär fläsket i små tärningar och blanda det med saltad och pepprad köttfärs samt riven lök. Gär bollar av smeten, blir ca 30 st.
- Fyll två stora grytor med vatten. Koka upp. Tillsätt 1 msk salt i varje gryta.
- Skala och mal potatisen. Sila bort potatisvattnet. Tillsätt 1-1,5 msk salt. Tillsätt vetemjöl i potatisen. Arbeta snabbt ihop till en deg som kan hanteras utan att kladda. Dela upp den i 30 bitar.
- Platta ut bitarna och lägg fläskbollen mitt i. Tryck ihop smeten runt fläskbollen. Se till att kanterna blir täta.
- * KOKAS I 45-60 MINUTER (UNDER LOCK) BEROENDE PÅ STORLEKEN. KOKAS EJ FÖR HÅRT
- SERVERAS MED SMÖR, LINGONSYLT, GRILLKRYDDA OCH MJÖLK.
Publicerat den
27 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar