Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pitepalt

 
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Den här rätten är mycket älskad av hela min familj (även dom små barnbarnen)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fläsket i små tärningar och blanda det med saltad och pepprad köttfärs samt riven lök. Gär bollar av smeten, blir ca 30 st.
  2. Fyll två stora grytor med vatten. Koka upp. Tillsätt 1 msk salt i varje gryta.
  3. Skala och mal potatisen. Sila bort potatisvattnet. Tillsätt 1-1,5 msk salt. Tillsätt vetemjöl i potatisen. Arbeta snabbt ihop till en deg som kan hanteras utan att kladda. Dela upp den i 30 bitar.
  4. Platta ut bitarna och lägg fläskbollen mitt i. Tryck ihop smeten runt fläskbollen. Se till att kanterna blir täta.
  5. * KOKAS I 45-60 MINUTER (UNDER LOCK) BEROENDE PÅ STORLEKEN. KOKAS EJ FÖR HÅRT
  6. SERVERAS MED SMÖR, LINGONSYLT, GRILLKRYDDA OCH MJÖLK.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.