Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pitepojkar

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Fråga inte varifrån namnet kommer! Dessa goda bröd var jultradition när jag växte upp-man fick inte slicka sig om munnen-nästan omöjligt när sockret fastnade på läpparna. Påminner om munkar fast med annan form óch smak.

Ingredienser

Instruktioner

Gör degen som vanligt, men tillsätt i MORTLAD anis och låt jäsa ca 30 min.. Kavla ut till dryga centimeterns tjocklek. Skär ut rektanglar, ca 5-6x3 cm. Skär två snitt på ena långsidan, ungefär halva bredden, så det ser ut som bokstaven E. Låt jäsa ytterligare ca 30 min. Fritera sedan i kokosfettet och rulla sedan de färdiga bakverken i strösocker, men bara den mängd som ska ätas direkt. Sedan tar man fram ur frysen, värmer i ugnen och "socker-rullar" eftersom och man har garanterat mycket goda bakverk att bjuda på.

Kommentarer (4)

  • hmel123 2 december 2008

    blev så glad då jag fant den här recepten :)

  • gds877 11 december 2009

    Jag med äntligen kan jag prova baka dem, fick dem varje jul som barn. Tack

  • maneten 11 december 2009

    Hej Såg recept på pitepojkar, vi kallade dem för anisbröd uppe i Kiruna. Men jättegoda!!

  • holeva 16 november 2013

    Godaste julbrödet, det här är verkligen ett barndomsminne. Glad att jag hittade receptet. Ska genast provas.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.