Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pitzzabullar

 
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Gott, enkelt och uppskattat av stora som små. Bra att ha med sig på utflykten eller som mellanmål. Varför inte på barnkalaset eller studentskivan!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölk och olja till 37 grader. Blanda i jästen samt socker och salt och ägg. Arbeta sedan i mjöl tills degen släpper från bunken. Låt jäsa 30 min.
  2. Blanda fyllningen ( chilisås, ketchup och kryddor ) Bryn bacon eller köttfärs och ev. champinjoner och lök.
  3. När degen jäst klart kavla ut den till en rektangel. Bred på blandningen av chilisås och ketchup. Därefter resten av fyllningen. Avsluta med osten och oregano. Rulla ihop degen. Skär lagom stora bitar och lägg på plåt för att jäsa ytterligare 20 minuter
  4. Sätt ugnen på 225 grader under tiden.
  5. Efter jäsning penslas bullarna med olja eller ägg. Stör gärna lite oregano eller flingsalt över. Grädda dem i 8 - 10 minuter.
  6. Njut av dem direkt eller frys in.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.