En lite grövre pizzadeg.
En smidig deg som är lätt att kavla ut till fyra pizzor eller till två plåtar
Fördelen med hemmagjord pizza är att man kan lägga på så mycket av olika ingredienser som man vill och har hemma
Instruktioner
- Ugn 250°
- Pizzadeg.
Lös upp jästen i vattnet. Rör i olja och mjöl och låt degen vila i 30 minuter.
Arbeta in saltet.
Täck degen och låt jäsa i 2 timmar.
- Tomatsås:
Bryn lök och vitlöken. Tillsätt de passerade tomaterna och krydda.
Låt det sjuda ca 10-15 minuter.
- Micra baconet. Dela skinkan i bitar. Riv osten. Dela tomaterna. Dela sparrisen i bitar.
- Sätt in plåtarna i den varma ugnen under tiden som pizzorna kavlas ut och garneras.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i fyra eller två bitar.
Kavla ut till tunna pizzor och lägg på bakplåtspapper.
- Lägg över bakplåtspappret med pizzadegen på den varma plåten.
Bred tomatsås över. Strö över ost, bacon, skinka, champinjoner, sparris, tomater, krydda.
- Baka pizzorna mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills osten har fått färg och det "bubblar".
- Servera med en grönsallad eller pizzasallad.
- Lycka till!
Publicerat den
23 augusti 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
den var inte god du får 1 för att det inte finns 0
:)Hej! Vad var det som inte var gott med min Pizza á la Nettan? Vilka smakar var det som inte du gillade? Hur gör du din pizza? Vad gör du för pizzadeg? Vad har du på din pizza? Ha en bra dag! Mvh Ros
Hej, funderade mest på om själva degen skiljer sig mycket från en gjord på vanligt vetemjöl? :) MvH Linda