Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizza ai 2 Formaggi och salami

 
Skriv ut

Letar ni efter något kalorisnålt så kan ni fortsätta att leta för här blir det helt tvärtom:) Ibland får jag en otrolig lust av att äta pizza med gorgonzolaost men eftersom den är otroligt mäktig beställer jag den sällan på pizzerior. Igår kväll tog jag ut gorgonzolaosten och gjorde halva pizzan med gorgonzola och andra halvan lite enklare, endast mozzarella och salami...mums :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Om ni vill använda er Bakmaskin som blandare och till jäsning så lägg i ingredienterna i bakmaskinen enligt ordningen som skrivits ovanför och sedan trycker ni på programmet som motsvarar cirka 1 timme och 30 minuter.
  2. Vill ni knåda ihop med era händer så smula ner jästen i en bunke och tillsätt vattnet, salt, socker, olja, vetemjölet och arbeta samman till en smidig deg. Låt degen jäsa i en timme med en fuktig handduk ovanpå. Arbeta degen smidig på det mjölade bakbordet, om du klarar att platta ut degen med händerna så är det mycket bättre annars ta användning av kaveln.
  3. Lägg lite olja på bakplåtarna och sedan lägg upp degen och låt den stå och jäsa medans ugnen bli varm, 220°C. Täck degen med dem krossade tomaterna, strö på med lite salt och olja och sedan grädda i ugnen i 15 minuter.
  4. Ta ut pizzan från ugnen och strö på rikligt med gorgonzolaost på ena hälften och på andra sidan lägg på riven mozzarella, salami och färska basilikablad.
  5. Grädda pizzan igen i mitten i ugnen tills osten smält ordentligt, cirka 5 minuter till.
  6. Innan du skär upp den och servera så låt den stå någon minut så att osten drar åt sig lite. Smaklig Måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.