- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Får mig att undra över hur många andra maträtter som kommit till tack vare en gravid kvinnas infall..
Instruktioner
- Pizzadegen:
Smula jästen i en bunke. Ljumma vattnet till ca 37 grader. Rör ut jästen i en del av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, oljan, saltet och nästan allt mjöl (spara lite till utbakningen!) och rör/jobba ihop till en smidig deg. Låt jäsa udner bakduk ca 40 minuter.
- Tomatsås:
Rör ihop alla ingredienser, låt stå svalt medan degen jäser.
- Sallad:
Finhacka alla grönsakerna, mosa/smula fetaosten. Rör ihop allt, och häll över olja och vinäger. Rör ner solroskärnor och pinjenötkärnorna, blanda väl.
- Baka ut degen på två pappersklädda plåtar. Fördela tomatsåsen på pizzorna. Fördela salladen på pizzorna. Strö den rivna osten över. Krydda lätt med oregano eller pizzakrydda.
- Grädda varje plåt i 225 grader i 12 minuter. Ät och njut!
Publicerat den
5 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar