Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizza Barbro

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Får mig att undra över hur många andra maträtter som kommit till tack vare en gravid kvinnas infall..

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pizzadegen: Smula jästen i en bunke. Ljumma vattnet till ca 37 grader. Rör ut jästen i en del av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, oljan, saltet och nästan allt mjöl (spara lite till utbakningen!) och rör/jobba ihop till en smidig deg. Låt jäsa udner bakduk ca 40 minuter.
  2. Tomatsås: Rör ihop alla ingredienser, låt stå svalt medan degen jäser.
  3. Sallad: Finhacka alla grönsakerna, mosa/smula fetaosten. Rör ihop allt, och häll över olja och vinäger. Rör ner solroskärnor och pinjenötkärnorna, blanda väl.
  4. Baka ut degen på två pappersklädda plåtar. Fördela tomatsåsen på pizzorna. Fördela salladen på pizzorna. Strö den rivna osten över. Krydda lätt med oregano eller pizzakrydda.
  5. Grädda varje plåt i 225 grader i 12 minuter. Ät och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.