Här är det sparat på den rivna osten och i stället generöst med kesella. Skär jästpaketet på diagonalen så får du lagom 25 g jäst.
Instruktioner
- Värm ugnen till 250-275°.
- Pizzadeg:
Ljumma mjölk och vatten till 37°, fingerljummet. Smula i jästen och tillsätt salt. Blanda ner den mindre mängden mjöl. Arbeta kraftigt och länge, 5 minuter i maskin eller 10 för hand, till en slät och ganska lös deg. Tillsätt eventuellt lite mer mjöl. Låt jäsa i 30 minuter.
- Förbered fyllningen. Blanda kesellan med pressad vitlök. Skiva tomaterna och champinjonerna. Strimla skinkan. Riv osten.
- Knåda degen lätt. Kavla ut den direkt på bakplåtsduk eller papper till en stor pizza eller till 4 portionspizzor.
- Bred kesellan på pizzan. Lägg på tomatskivor. Strö över champinjoner, skinka och hälften av oreganon eller basilikan. Strö över osten.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter.
- Dekorera med några färska basilika blad.
Publicerat den
2 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
hej hur många kalorier innehåller detta recept:)? går på en låg kalori diet men vill hitta något som är gott och så ändå verkar super gott