Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizza gourmet

 
Skriv ut

Pizza med lammfärs och smak av getost, rosmarin och honung är gott tillsammans. Dinkelmjöl i degen sätter lite god prägel på pizzabottnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Tillsätt vatten, smör-&rapsolja, salt och större delen av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
  3. Sätt ugnen på 250°.
  4. Bryn färsen och smaka av med salt och peppar.
  5. Kavla ut degen till 2 stora eller 4 små tunna bottnar. Lägg över dem på bakplåtspapper på plåtar. Bred på tomatsåsen.
  6. Skala och skiva löken. Fördela lammfärs, lök och oliver på pizzan.
  7. Grädda i 10-15 min.
  8. Toppa den färdiggräddade pizzan med crème fraiche och rucola.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.