- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
En lite lyxigare variant med parmaskinka, getost, rosmarin och honung!
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, smör-&rapsolja, salt och större delen av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.
- Kavla ut degen till 2 stora eller 4 små tunna bottnar. Lägg över dem på bakplåtspapper på plåtar.
- Hacka löken och pressa vitlöken. Blanda med tomatkross samt kryddor och låt den koka upp. Låt såsen svalna och bred den sedan över degen. Skala och skiva löken. Dela parmaskinkan i mindre bitar. Fördela lök och parmaskinka över pizzan. Grädda i 10-15 min.
- Toppa den färdiggräddade pizzan med crème fraiche och rucola.
Publicerat den
9 januari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar