Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizza gourmet

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En lite lyxigare variant med parmaskinka, getost, rosmarin och honung!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, smör-&rapsolja, salt och större delen av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.
  2. Kavla ut degen till 2 stora eller 4 små tunna bottnar. Lägg över dem på bakplåtspapper på plåtar.
  3. Hacka löken och pressa vitlöken. Blanda med tomatkross samt kryddor och låt den koka upp. Låt såsen svalna och bred den sedan över degen. Skala och skiva löken. Dela parmaskinkan i mindre bitar. Fördela lök och parmaskinka över pizzan. Grädda i 10-15 min.
  4. Toppa den färdiggräddade pizzan med crème fraiche och rucola.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.