Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizza med äpple, korinter och vanilj

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Pizza till efterrätt? Jajemen, här är en med äpple och vanilj som serveras med korinter och en god crémefraiche sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Kavla ut smördegen någorlunda rund och skär eventuellt bort kant om du vill ha den helt rund. Nagga med gaffel.
  3. Kärna ur och skär äpplena i mycket tunna skivor. ägg skivorna omlott i en ring på degen. Börja utifrån och fyll på in i mitten. Pudraa över florsocker och kanel. Grädda pizzan mitt i ugnen ca 20 minuter, tills den fått fin färg.
  4. Koka ihop korinter, calvados eller rom och 1 msk vatten i en liten kastrull, tills all vätska kokat bort. Låt svalna.
  5. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med en kniv. Vispa ihop créme fraiche med vaniljfrön och florsocker.
  6. Servera pizzan varm med vanilj-créme fraiche och korinter. Garnera med citronmelissblad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.