Pizza till efterrätt? Jajemen, här är en med äpple och vanilj som serveras med korinter och en god crémefraiche sås.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Kavla ut smördegen någorlunda rund och skär eventuellt bort kant om du vill ha den helt rund. Nagga med gaffel.
- Kärna ur och skär äpplena i mycket tunna skivor. ägg skivorna omlott i en ring på degen. Börja utifrån och fyll på in i mitten. Pudraa över florsocker och kanel.
Grädda pizzan mitt i ugnen ca 20 minuter, tills den fått fin färg.
- Koka ihop korinter, calvados eller rom och 1 msk vatten i en liten kastrull, tills all vätska kokat bort. Låt svalna.
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med en kniv. Vispa ihop créme fraiche med vaniljfrön och florsocker.
- Servera pizzan varm med vanilj-créme fraiche och korinter.
Garnera med citronmelissblad.
Publicerat den
19 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar